voetbalzone

'Soms haal je zelf een jonge speler, soms halen ze er eentje bij je weg'

Bart Kruyt11 jan 2012, 23:00
Laatst bijgewerkt: 11 jan 2012, 23:00
Advertentie

PSV raakte al de nodige jongelingen kwijt aan Europese topclubs, maar haalt binnenkort wellicht zelf een groot talent uit het buitenland weg. De vijftienjarige Lucas Guedes, een verdediger annex middenvelder die nu nog voor Wisla Krakow speelt, staat naar eigen zeggen in de belangstelling van de Eindhovenaren. Stan Valckx, technisch directeur van Wisla, bevestigt de lezing van Guedes.

Wanneer de jongeling zestien jaar wordt, moet de transfer worden afgerond. “Lucas is vorig jaar met toestemming van ons op proef geweest in Eindhoven”, zegt Valckx tegen Voetbal International. “Het is een speler met potentie en ik begrijp dat beide partijen hebben afgesproken dat een vervolg bespreekbaar is. Wij hebben daar geen probleem mee. Soms haal je zelf een jonge speler, soms halen ze er eentje bij je weg. Zo zit de voetballerij in elkaar.”

Guedes is de zoon van de Braziliaan Cléber, die zelf ook bij Wisla Kraków speelde, maar heeft een Pools paspoort aangevraagd. Met dit document is het voor hem mogelijk om in Nederland op jonge leeftijd een contract te tekenen. Guedes wordt op 30 mei van dit kalenderjaar zestien jaar oud.

Bezig met laden …