voetbalzone

Song wordt beboet na weigeren van verzoeningshanddruk Eto'o

Erik van Dam26 jun 2011, 13:55
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2011, 13:55
Advertentie

Alexandre Song heeft een geldstraf gekregen van de nationale bond van Kameroen. De middenvelder van Arsenal weigerde een handdruk van sterspeler Samuel Eto'o, die juist een poging tot verzoening wilde bewerkstelligen. De onderlinge verhoudingen binnen de selectie van de Ontembare Leeuwen staan al langer onder druk en worden in de nationale media druk besproken.

Tijdens het WK 2010 kregen Song en Eto'o fikse ruzie. In de aanloop naar een Africa Cup-kwalificatiewedstrijd, eerder deze maand, wilde Eto'o zijn best doen om de relatie weer in ere te herstellen. Song weigerde echter de uitgestoken hand van de superspits en dat heeft de Kameroense bond hem niet in dank afgenomen. Reuters weet dat de middenvelder een boete kreeg van honderdduizend franc, omgerekend zo'n tweeduizend euro.

Ook Benoit Assou-Ekotto moet de portemonnee trekken voor een betaling aan de bond. Hij miste een interland zonder geldige reden of goede uitleg en dat is hem nu middels een boete te verstaan gegeven. Eto'o zelf moest eveneens voor een tuchtcommissie verschijnen. Hij miste een trainingssessie van Kameroen en trok een wissel van bondscoach Javier Clemente in twijfel. Toch werd hij uiteindelijk niet beboet.

Bezig met laden …