voetbalzone

‘Sorry dat ik het nog een keer zeg, maar Van Dijk is echt een koopje’

Gijs Freriks05 nov 2013, 19:25
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2013, 19:25
Advertentie
/

Virgil van Dijk werd in de zomer steevast in verband gebracht met clubs als Ajax en PSV, maar zij kozen voor respectievelijk Mike van der Hoorn en Jeffrey Bruma. De 22-jarige Bredanaar ruilde FC Groningen uiteindelijk in voor Celtic en in Glasgow zijn ze erg tevreden over de Bredanaar, die voor circa drie miljoen euro de overstap maakte.

“Wat een koopje”, lachte trainer Neil Lennen dinsdag tijdens de persconferentie in de Amsterdam ArenA, waar the Bhoys het woensdag opnemen tegen Ajax. “Hij kan goed voetballen, betrouwbaar en is groot, sterk en snel. Virgil is echt een fantastische speler. En dan voor dat geld, sorry dat ik het nog een keer zeg, maar hij is echt een koopje”, aldus Lennon, die Van Dijk dit seizoen al tien keer in de basis liet starten in de Premiership.

Van Dijk beseft dat hij goed bezig is in Schotland en dat hij misschien wel mee kan gaan naar het WK in Brazilië. “Er zullen veel ogen op mij gericht zijn, maar het gaat nu niet om het Nederlands elftal. Het gaat erom dat ik mijn eigen spel speel en dat we met Celtic een resultaat halen. We moeten minimaal gelijkspelen.” Trainer Lennon noemt Ajax de ‘favoriet’ voor het Champions League-duel. “Omdat ze thuis spelen en ik vond ze bij ons goed voetballen. Ze misten alleen veel kansen.”

Bezig met laden …