voetbalzone

Southampton evenaart record: 'Soms denken ze al aan volgende wedstrijd'

Matthijs van Laar24 sep 2015, 09:35
Laatst bijgewerkt: 24 sep 2015, 09:35
Advertentie
voetbalzone

Southampton plaatste zich woensdag doodeenvoudig voor de vierde ronde van de Capital One Cup. Het elftal van Ronald Koeman had geen kind aan Milton Keynes Dons en won uiteindelijk met 0-6. Met die uitslag evenaarden the Saints een clubrecord: in januari 2011 won Southampton met dezelfde cijfers van Oldham Athletic.

De ploeg van Koeman stond al na 25 minuten op een zeer riante 0-3 voorsprong en ging met die score de rust in. In plaats van gas terug te nemen, bleef Southampton echter jagen op meer doelpunten. “De tweede helft was het best”, verklaarde de oefenmeester na afloop. “Soms is het lastig na een 3-0 voorsprong om de instelling en de concentratie te houden. Maar we hebben zelfs in de tweede helft hard gewerkt om meer te scoren.”

Het spreekt volgens Koeman voor zijn spelers dat zij geconcentreerd bleven voetballen. “Soms denken spelers al aan de volgende wedstrijd. Maar iedereen liet zich van zijn beste kant zien en heeft zijn kans gepakt.” Komend weekend wacht Swansea City. “We moeten ons realiseren dat dat lastiger zal zijn. Maar dit geeft ons vertrouwen voor de wedstrijd van zaterdag.”

Bezig met laden …