voetbalzone

‘Southampton gaat over tot miljoenenverkoop na verlopen deadline’

Daniel Cabot Kerkdijk21 apr 2015, 09:50
Laatst bijgewerkt: 21 apr 2015, 09:50
Advertentie

Nathaniel Clyne is bezig aan zijn laatste maanden bij Southampton. Britse media schrijven dinsdag dat de clubleiding heeft besloten om de verdediger van de hand te doen, nu hij de gestelde deadline heeft laten verlopen. De 24-jarige rechterverdediger heeft een contract tot medio 2016 en heeft geen duidelijkheid verschaft over wat hij precies wil.

voetbalzone

Southampton was al maanden in gesprek met het management van de Engels international, maar de onderhandelingen verliepen moeizaam. Nu ook verstrekte deadline inmiddels is verlopen, ziet de clubleiding geen andere uitweg dan de rechtspoot te verkopen. Van een gebrek aan interesse is geen sprake. De vraag is alleen voor hoeveel Clyne uit het St Mary’s zal vertrekken. Chelsea, Liverpool en Manchester United hebben verregaande interesse en bieden de verdediger aantrekkelijkere salarisvoorwaarden dan Southampton. Clyne wil komend seizoen in de Champions League spelen en derhalve maakt Liverpool mogelijk minder kans.

Clyne kan bij Southampton naar verluidt 60.000 euro per week gaan verdienen, maar hij hecht meer waarde aan de sportieve vooruitzichten. Manchester United neemt zeer waarschijnlijk afscheid van Rafael als Clyne naar Old Trafford vertrekt. De Braziliaan wil graag blijven, maar is er niet in geslaagd om het vertrouwen van Louis van Gaal voor zich te winnen. Rafael kampte dit seizoen met divers blessureleed en weet dat Van Gaal minimaal één nieuwe rechtsback wil.

Bezig met laden …