voetbalzone

Southampton komt met logisch communiqué na massale spelersexodus

Erik van Dam29 jul 2014, 18:36
Laatst bijgewerkt: 29 jul 2014, 18:36
Advertentie

Southampton finishte vorig seizoen met een relatief jong team als achtste in de Premier League. Zodra het seizoen ten einde was werd de club van alle kanten aangevallen en verloor het steeds meer bouwstenen: trainer Mauricio Pochettini (Tottenham Hotspur), verdedigers Luke Shaw (Manchester United), Calum Chambers (Arsenal) en Dejan Lovren (Liverpool), middenvelder Adam Lallana (Liverpool) en spits Rickie Lambert (Liverpool) zijn allemaal vertrokken.

voetbalzone

Er wordt aan nog meer spelers getrokken, vooral aan Morgan Schneiderlin en Jay Rodriguez. The Saints piekeren er echter niet over om de Fransman en Engelsman nog te verkopen. De kassa heeft al flink gerinkeld en voor het geld hoeft Southampton het nu even niet meer te doen. Voorzitter Ralph Krueger deelt dinsdag in een officieel communiqué mee dat Southampton het begeerde duo niet zal laten gaan.

“Jay en Morgan zijn niet te koop en zullen deel uitmaken van ons team bij het begin van het nieuwe seizoen”, belooft Krueger. “Zij behoren tot die kern van spelers, van wie wij besloten hebben dat ze moeten blijven. Rondom Jay en Morgan en de andere spelers bouwen wij met veel enthousiasme een nieuw elftal. De komende weken zullen er meer nieuwe spelers bij komen, we gaan aankopen doen om de ploeg sterker te maken. Ronald Koeman deed het voortreffelijk in de voorbereiding en we zijn heel blij met hoe het nu gaat in St Mary’s.”

Bezig met laden …