voetbalzone

Southampton wikkelt recorddeal af en betaalt maximaal twintig miljoen

Daniel Cabot Kerkdijk18 aug 2013, 20:38
Laatst bijgewerkt: 18 aug 2013, 20:38
Advertentie

Southampton heeft de transfer van Pablo Osvaldo afgerond. De aanvaller komt over van AS Roma en the Saints betalen achttien miljoen euro voor de Argentijnse Italiaan. Dat bedrag kwamen de clubs eerder al overeen, maar Osvaldo moest alleen zelf nog tot een persoonlijk akkoord komen met de Premier League-club. De transfersom kan volgens Italiaanse media nog oplopen tot twintig miljoen.

/

Southampton heeft deze zomer nu voor de tweede keer zijn transferrecord gebroken. Gastón Ramírez werd vorig jaar met 14,2 miljoen euro de duurste speler in de geschiedenis van de club uit South East England, maar werd deze zomer opgevolgd door Victor Wanyama. De middenvelder kwam voor 14,5 miljoen over van Celtic. Nu is Osvaldo dus de nieuwe record signing van de club. Hij tekent een vierjarig contract en gaat drie miljoen euro per seizoen verdienen.

Osvaldo werd ook gelinkt aan Tottenham Hotspur en Internazionale, maar enkele telefoongesprekken met Mauricio Pochettino trokken hem over de streep om voor Southampton te kiezen. Zij werkten bij Espanyol ook al met elkaar samen. De 27-jarige Simba, die acht interlands speelde, lag mede doordat hij al enkele ruzies veroorzaakte binnen AS Roma niet goed bij een groot deel van de achterban.

Bezig met laden …