voetbalzone

Southgate hakt knoop door en heeft middenvelder toch niet nodig op EURO 2024

Jonathan van Haaster05 jun 2024, 23:55
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 22:50
Advertentie

James Maddison is komende maand niet van de partij op het EK in Duitsland. De Engelsman is door bondscoach Gareth Southgate gepasseerd, weet David Ornstein van The Athletic.

Maddison was een van de 33 spelers die Southgate opnam in zijn voorselectie. Southgate moet zijn selectie zien terug te brengen naar 26 spelers en Tottenham Hotspur-middenvelder Maddison is de eerste speler die buiten de boot valt.

Ornstein weet dat Southgate ervoor gekozen heeft om Maddison niet te selecteren, waardoor hij er ook niet meer bij zal zijn op vrijdag. Dan staat de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland op het programma.

De beslissing van Southgate mag verrassend genoemd worden, daar Maddison afgelopen maandag in het oefenduel met Bosnië en Herzegovina (3-0 winst) nog een halfuur speeltijd kreeg.

Maddison was er op het WK 2022 wel bij, maar toen kon de voormalig sterspeler van Leicester City niet rekenen op speelminuten van Southgate.

Maddison, die inmiddels zeven caps heeft verzameld, verscheen in vier van die zeven interlands aan de aftrap. Driemaal moest hij het doen met een invalbeurt. Maddison kwam afgelopen seizoen 28 keer in actie namens Tottenham, waarvoor hij vier keer scoorde en negen assists gaf.

Engeland neemt het op het EK achtereenvolgens op tegen Servië, Denemarken en Slovenië.

De 32-koppige voorselectie van Engeland:


Keepers: Dean Henderson, Jordan Pickford, Aaron Ramsdale, James Trafford.

Verdedigers: Jarrad Branthwaite, Lewis Dunk, Joe Gomez, Marc Guehi, Ezri Konsa, Harry Maguire, Jarell Quansah, Luke Shaw, John Stones, Kieran Trippier, Kyle Walker.

Middenvelders: Trent Alexander-Arnold, Conor Gallagher, Curtis Jones, Kobbie Mainoo, Declan Rice, Adam Wharton.

Aanvallers: Jude Bellingham, Jarrod Bowen, Eberechi Eze, Phil Foden, Jack Grealish, Anthony Gordon, Harry Kane, Cole Palmer, Bukayo Saka, Ivan Toney, Ollie Watkins.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …