voetbalzone

Southgate stelt toptalent gerust: ‘Thierry Henry is een geweldig voorbeeld’

Gijs Freriks04 sep 2016, 12:38
Laatst bijgewerkt: 04 sep 2016, 12:38
Advertentie

Marcus Rashford ging mee naar het EK in Frankrijk, maar ontbreekt in de eerste selectie van bondscoach Sam Allardyce voor het WK-kwalificatieduel met Slowakije. Gareth Southgate, de bondscoach van de beloften, vindt niet dat de achttienjarige Rashford zich zorgen moet maken.

/

“Hij moet zich ten doel stellen om de selectie voor Rusland te halen. Dat geldt ook voor de rest van de spelers die ik bij mij heb. Jong Engeland is geen degradatie, integendeel. Het is voor hem een kans om wedstrijden te spelen”, aldus Southgate, die stelt dat Rashford een voorbeeld kan nemen aan Thierry Henry. De Fransman werd in 1998 wereldkampioen en werd na dat toernooi vervangen door Nicolas Anelka.

Henry leefde na zijn transfer naar Arsenal op en speelde Anelka weer uit de basis. “Ik denk dat hij een geweldig voorbeeld is van wat je kan bereiken. Juan Mata heeft ook jarenlang tussen de beloften en het eerste van Spanje gezweefd, dus er is voor Marcus geen enkele reden om te denken dat hij zich bij ons niet verder kan ontwikkelen. Marcus heeft een geweldige toekomst voor zich en hopelijk kunnen we hem helpen met zijn ontwikkeling.”

Bezig met laden …