Sow kopt Stade Rennes naar Stade de France

21 apr 2009, 23:34
Laatst bijgewerkt: 21 apr 2009, 23:34
Stade Rennes mag zich op 9 mei in het Stade de France gaan melden. De nummer zeven van de Ligue 1 wist dinsdagavond met een minimale marge te winnen bij Grenoble Foot, waardoor de bekerfinale van de Coupe de France werd bereikt. Moussa Sow was de matchwinner in de wedstrijd die pas in de slotfase tot leven kwam: 0-1.

Sow toonde zich na twintig minuten spelen scherp door de eerste grote kans van de wedstrijd te verzilveren. De spits profiteerde van een goede actie van Bruno Cheyrou, die een fijne voorzet in huis had en de bal bij de tweede paal legde. De dwarrelende bal zorgde voor enige verwarring in de defensie van Grenoble Foot, waardoor Sow voor een leeg doel kon binnenkoppen.

De thuisploeg probeerde nog wel iets aan de achterstand te doen, maar kon in de eerste helft niet echt gevaarlijk worden. Rennes had de marge kunnen uitbreiden, maar liet Grenoble in de wedstrijd en zou dat in de tweede helft bijna betreuren. De gastheren waren enkele keren dichtbij de gelijkmaker, maar Nicholas Douchez hield zijn doel schoon en zorgde ervoor dat Rennes zich plaatste voor de finale van de Franse beker.