Sow martelt Caen in doelpuntenfestijn en tilt Lille naar boven

Erik van Dam13 nov 2010, 22:09
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2010, 22:09

Lille is zaterdagavond gestegen van plek vijf naar plek twee in de Ligue 1. Les Dogues richtten flink wat schade aan bij Caen, door liefst vijf keer tot scoren te komen. De thuisploeg kwam niet verder dan twee treffers en ging daardoor fors onderuit. Moussa Sow was de uitblinker aan de zijde van Lille; de Senegalese spits nam voor rust een hattrick voor zijn rekening (2-5). Lille staat nu één punt achter op promovendus en koploper Stade Brest.

/

Caen stond voor aanvang van het weekend op de zestiende plaats en had een overwinning nodig, om een reuzensprong te maken. Maar in de Ligue 1 doen dit seizoen wel zes of zeven teams een gooi naar het koploperschap en de Franse competitie lijkt spannender dan het ooit is geweest. Na 25 minuten zorgde Sow met zijn eerste goal van de avond voor de voorsprong van Lille; negen minuten later herhaalde hij zijn trucje en stond het 0-2. Daarna deed Youssef El Arabi iets terug.

Nog voor het rustsignaal klonk, zorgde de Afrikaanse aanvaller echter wéér voor een treffer. Daarmee vijzelde Sow zijn seizoenstotaal op van zes naar negen goals. Twee minuten voor het einde leek Kandia Traoré het treffen te beslechten op een nipte 2-3 nederlaag, tot Lille nog even met alle krachten ten strijde trok. Gervinho en invaller Franck Beria namen ieder nog een goal voor hun rekening en zorgden voor zeven treffers in het Stade Michel d'Ornano.