voetbalzone

Spaans duo vliegt naar Londen voor onderhandelingen met Arsenal

Bart Kruyt08 jun 2014, 15:33
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2014, 15:33
Advertentie

Bij Arsenal kwam Carlos Vela niet uit de verf, maar in het shirt van Real Sociedad doet hij het een stuk beter. De aanvaller maakte in zijn eerste seizoen bij de club twaalf competitietreffers, vervolgens veertien en in het afgelopen seizoen liefst zestien. Arsenal heeft de mogelijkheid om Vela voor 4,2 miljoen euro terug te kopen, maar Real Sociedad wil dat niet zien gebeuren.

voetbalzone

AS meldt dat voorzitter Jokin Aperribay en vicevoorzitter Angel Oyarzun naar Londen zijn gevlogen voor gesprekken met Arsenal over Vela. Real wil de volledige rechten van de Mexicaan kopen en zo dus een einde maken aan de terugkoopmogelijkheid van the Gunners. Real en Vela schijnen al akkoord te zijn over een nieuw, vierjarig contract, waarbij de spits 2,5 miljoen euro per seizoen gaat verdienen. Daarmee wordt hij de grootverdiener van de selectie.

Arsenal moet nu beslissen of het Vela terug naar Londen wil halen, of dat het wil gaan cashen. Arsène Wenger is nog wel op zoek naar een spits die Olivier Giroud kan ondersteunen, maar de coach lijkt niet voor Vela te willen gaan: in het shirt van the Gunners scoorde de Mexicaan maar drie keer in 29 competitiewedstrijden. Atlético Madrid schijnt overigens een oogje te hebben op Vela en ook Real Madrid werd al met de aanvaller in verband gebracht.

Bezig met laden …