voetbalzone

Spaans international wil Xavi achterna: 'Club hield me tegen, gelukkig maar'

Matthijs van Laar11 jun 2015, 12:35
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2015, 12:35
Advertentie
voetbalzone

Koke is continu in beeld bij de Europese topclubs, maar de middenvelder van Atlético Madrid hoeft niet zo nodig weg. Hij zegt het uitstekend naar zijn zin te hebben bij los Colchoneros en hoopt in de voetsporen te treden van mannen als Steven Gerrard en Xavi. Daarmee lijkt een transfer komende zomer uitgesloten.

De 23-jarige Koke is afkomstig uit de jeugdopleiding van Atlético en is gehecht aan de club, vertelt hij aan Goal. Toch kwam hij vorig jaar even in de verleiding om rond te kijken. "Er was belangstelling van Barcelona en Real Madrid wilde me al hebben toen ik jong was. Atlético hield het tegen en gelukkig maar. Ik ben erg tevreden hier en wil hier voor altijd blijven."

De belangstelling van de andere Spaanse topclubs liep dan ook op niets uit. "Ik ben bij Atlético opgegroeid en heb niet de behoefte om te vertrekken. Kijk eens naar het afscheid van Gerrard en Xavi. Dat was toch spectaculair? Zij hebben hun hele loopbaan maar één shirt gedragen, ik vond het geweldig om te zien", aldus Koke, die een groot fan zegt te zijn van de middenvelder van Barcelona.

Van een vergelijking met de clubicoon van Barça wil hij desondanks niks weten. "Ik de nieuwe Xavi? Nee, er komt nooit een nieuwe Xavi, een nieuwe Andrés Iniesta of een nieuwe wie dan ook", aldus Koke. "Ik hoop dat de mensen mij later herinneren als om wie ik ben, als Koke."

Bezig met laden …