voetbalzone

Spaans talent walgt van 'kapitalistische voetbalwereld' en stopt direct

Bart Kruyt10 aug 2011, 17:19
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2011, 17:19
Advertentie

Voor Javier Poves blijft het bij één wedstrijd op het hoogste niveau. De Spaanse verdediger brak in het afgelopen seizoen door bij Sporting Gijón en mocht in de uitwedstrijd bij Hércules debuteren in de Primera División, maar woensdag heeft hij besloten om zijn professionele loopbaan te beëindigen. De mandekker zegt te walgen van de ‘kapitalistische voetbalwereld’: “Het valt vies tegen.”

De 24-jarige Poves zou deel uitmaken van de eerste selectie van Gijón, maar gaat zich op een andere loopbaan richten. “Hoe beter je de voetballerij leert kennen, hoe duidelijker het wordt dat alles om geld draait”, baalde de verdediger. “Ik wil niet langer werkzaam zijn in een systeem waar spelers ontzettend veel geld verdienen, terwijl er mensen in Zuid-Amerika, Afrika en Azië sterven van de honger.”

Eerder had Poves ook al een leaseauto van Gijón geweigerd, omdat hij zelf al over een (weliswaar minder fraaie) auto beschikte. “Het zou niet goed zijn om twee auto’s te beheren”, zei de verdediger toentertijd. Poves gaat wel verder met voetballen, maar bij een lokale amateurclub, en gaat zich in de toekomst richten op geschiedenis.

Bezig met laden …