Spaanse internationals helpen Valencia aan driepunter

Daniel Cabot Kerkdijk25 okt 2009, 20:02
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2009, 20:02

Bondscoach Vicente del Bosque keek zondagavond tevreden toe hoe David Villa, Pablo Hernández en Juan Mata het verschil maakten voor Valencia. Het drietal was trefzeker in de uitwedstrijd tegen Almería: 0-3. De ploeg van Unai Emery herstelt zich daarmee van de Europese misstap tegen Slavia Praag van afgelopen week. Valencia neemt de vierde plaats over van Deportivo la Coruña, Almería blijft twaalfde.

Na twaalf minuten kroop Valencia door het oog van de naald. Doelman César wilde een bal wegstompen, maar zijn eigen verdediger David Navarro was hem voor. In de rebound plaatste Modeste Mbami de bal tegen de lat. Aan de andere kant moest Diego Alves ingrijpen na een poging van Juan Mata. De aanvaller reageerde goed op een voorzet van Pablo Hernández maar zag hoe Alves zijn inspanning ongedaan maakte.

Halverwege de eerste helft kreeg Valencia meer overwicht. Navarro wist echter tot tweemaal toe niet met het hoofd af te ronden, terwijl een schot van Ever Banega hoog over het doel van de Andalusiërs ging. De reactie van Almería liet niet lang op zich wachten, maar de kopbal van Soriano miste precisie. Net na de hervatting moest César zijn vingers zetten tegen een krachtige doelpoging van Juanma Ortiz.

Na een klein uur spelen nam Valencia afstand. Op aangeven van Hernández rondde David Villa bij de tweede paal met het hoofd een counter van los Che af. De rode kaart voor Alves deed de ploeg van Hugo Sánchez de das om. De doelman haalde buiten zijn strafschopgebied Hernández onderuit, en diende te vertrekken. Een schitterende lob van de laatste vanaf dertig meter betekende niet veel later de 0-2.

Almería kreeg gedurende tweede helft volop mogelijkheden om van de hatelijke nul af te komen, maar faalde continu in het zestienmetergebied. Mata completeerde de productiviteit van de Spaanse internationals bij Valencia. Het schot van de aanvaller in de linkerhoek was te machtig voor doelman Esteban. Hedwiges Maduro kwam vijf minuten na rust in het veld als vervanger van Banega en speelde verdienstelijk.