Spaanse internationals luiden vakantie in met zege in Acarígua

Erik van Dam08 jun 2011, 00:27
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2011, 00:27
/

De sterrenselectie van Spanje kan gaan genieten van een welverdiende zomervakantie. Dinsdagavond stond een oefeninterland gepland in het Estadio General José Antonio Paez in Venezuela; daar gaf la Furia Roja de laatste dosis energie om een lang en slopend seizoen succesvol af te sluiten. Het onderonsje eindigde in het voordeel van de regerend Europees- en wereldkampioen: 0-3. De volgende interland is pas in augustus.

Bondscoach Vicente del Bosque liet enkele namen (Carles Puyol, Xavi) wegens fysiek malheur al thuis, voordat men afreisde naar de Amerikaanse continenten. Daar werden zaterdagavond laat de Verenigde Staten reeds getrakteerd op een nederlaag (4-0) en nu was het de beurt aan de Venezolanen. Al na vijf minuten brak David Villa de wedstrijd open. De topscorer aller tijden van het nationale team joeg een vrije trap van grote afstand met veel precisie langs Renny Vega.

/

Amper een kwartier later was het de beurt aan Pedro Rodríguez. De 23-jarige aanvaller komt door de moordende concurrentie voorin lang niet altijd aan spelen toe bij Spanje, maar vestigde de aandacht op zich door zijn tweede interlandtreffer mee te pikken. Na een uitstekende combinatie kreeg de Barcelona-aanvaller de bal terug en caramboleerde hij deze de rechterhoek in; dezelfde hoek waar Vega eerder al werd geklopt door Villa.

Spanje, dat aantrad zonder Iker Casillas, Gerard Piqué, Sergio Ramos en David Silva (enkelen vielen in de tweede helft in), speelde vervolgens rustig en degelijk verder. FC Twente-verdediger Roberto Rosales probeerde zijn landgenoten zo goed als mogelijk te leiden tegen de scherpe voorhoede, maar zag alsnog hoe Xabi Alonso op slag van rust de eindstand bepaalde op 0-3. Op slag van rust trof ook hij uit een vrije trap doel; dit keer eindigde de spelhervatting in de linkerhoek. De internationals hebben nu even de tijd om uit te puffen: in augustus wacht een oefenduel met Italië.