voetbalzone

Spalletti benadrukt: ‘De situatie rond Totti behoort alweer tot het verleden’

Daniel Cabot Kerkdijk21 feb 2016, 23:00
Laatst bijgewerkt: 21 feb 2016, 23:00
Advertentie

De relatie tussen Luciano Spalletti en Francesco Totti is niet stuk, zo verzekerde de oefenmeester van AS Roma zondagavond na de 5-0 overwinning op Palermo. De 39-jarige aanvaller uitte deze week stevige kritiek aan het adres van Spalletti, die ervoor koos om de veteraan uit de selectie voor het thuisduel te zetten. Totti traint maandag echter gewoon mee.

/

Spalletti was van plan om Totti zondagavond speelminuten te geven. “Hij zat vanavond (zondagavond, red.) op de tribune en kwam naar de kleedkamer om iedereen te begroeten. Ik wilde hem speelminuten geven, dat zei ik zaterdag al tijdens de persconferentie. Het interview was een moment van boosheid en ontevredenheid, wat te begrijpen valt. Als een speler als Totti, de beste speler na de oorlog, zulke uitspraken doet, dan is het meteen groot nieuws.”

De situatie behoort tot het verleden, zo verzekert Spalletti. “Na zijn interview was ik bang dat mijn spelers niet geconcentreerd zouden zijn, maar dat was gelukkig niet het geval. De situatie behoort alweer tot het verleden.” De trainer van i Giallorossi wil iedereen gelijk behandelen. “Als je een voetballer op een bepaalde manier behandelt, moet je iedereen op dezelfde manier behandelen. Ook al is dat Totti."

“Ik kan niet anders. Het klopt dat hij een kampioen is en dat ik hem moet respecteren, maar ik moet ook alle andere voetballers in de selectie respecteren. Anders krijg je scheve gezichten en kan iedereen wel een persconferentie gaan beleggen om van alles te roepen.”

Bezig met laden …