voetbalzone

Spalletti scherp: ‘Iemand die zó denkt, die ga ik niet eens coachen’

Erik van Dam07 mrt 2016, 19:36
Laatst bijgewerkt: 07 mrt 2016, 19:36
Advertentie

De clubleiding van AS Roma ontdeed zich op 13 januari van trainer Rudi Garcia en diens assistenten. Ter vervanging kwam Luciano Spalletti en onder hem gaat het een stuk beter met de Romeinen. De laatste zeven competitieduels werden stuk voor stuk gewonnen en mede daardoor staan i Giallorossi nu weer derde in de Serie A. De enige echte hobbel de laatste weken was Real Madrid-thuis (0-2).

/

De eerste ontmoeting met de Madrilenen in de Champions League ging verloren en dinsdagavond wacht Roma de return in Spanje. Het scenario is niet echt gunstig, maar Spalletti wil niet horen dat de zaak al verloren is. Een journalist wilde maandag van de kale trainer weten of het trots maken van de fans voldoende zou zijn, ook als Roma desondanks uitgeschakeld zou worden in Madrid.

“Nee, dat is een verkeerde positie om je in te manoeuvreren”, antwoordde Spalletti. “We moeten echt een duidelijk signaal afgeven naar het team. Iedereen die mijn baan heeft is veeleisend of zou dat moeten zijn, ik vraag altijd het onmogelijke van mijn elftal. Als ik kijk naar wat ik voor handen heb, heb ik steeds het idee dat er best meer mogelijk is”, aldus de ambitieuze trainer van Roma.

“Los daarvan zullen we zien hoe het gaat, hoor. Maar we mogen onszelf geen houding aanmeten waarbij we denken dat we op zich mogen verliezen. Iemand die zó denkt, die ga ik niet eens coachen”, gaf Spalletti scherp aan. “Wat morgen ons strijdplan zal zijn? Real de bal zo weinig mogelijk laten hebben. Dat gaan we proberen, maar er zal moed voor nodig zijn. Gelukkig hebben we er de spelers voor.”

Bezig met laden …