voetbalzone

'Spanje is de favoriet, Trapattoni een genie, Duitsland willen we vermijden'

Erik van Dam02 dec 2011, 19:37
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2011, 19:37
Advertentie
/

De groep van het Nederlands elftal is mogelijk de ‘poule des doods’, maar ook Groep C is niet mis. Titelverdediger Spanje, dat in 2008 ten koste van Duitsland Europees kampioen werd, treft Italië, Kroatië en Ierland. “We zullen de titel tot het laatste moment verdedigen”, schrijft Andrés Iniesta op zijn Facebook-pagina.

Wanneer de Spanjaarden als groepsleider doorgaan naar de kwartfinale, is het mogelijk dat ze Duitsland treffen in de eindstrijd in Kiev. “Dat zou geweldig zijn en ik hoop dat het ook gebeurt”, giechelt bondscoach Vicente Del Bosque tegen Cuatro television. “Het wordt wel moeilijk. Er zijn zestien sterke ploegen, maar we willen Duitsland in ieder geval zo lang mogelijk vermijden.”

In het Italiaanse kamp is men niet ontevreden met de loting. “Het is beter om Spanje nu gelijk te treffen”, merkt voormalig international Sandro Mazzola op tegen RAI. “Ierland kennen we al en Kroatië is een goede ploeg, maar Italië is hier superieur aan. Wat er gebeurt als Antonio Cassano en Giuseppe Rossi niet op tijd herstellen? Dan zijn de Azzurri nog altijd superieur.”

Cesare Prandelli, keuzeheer van de nummer zeven op de wereldranglijst, is tevreden, maar waakt voor één iemand. “We wilden Giovanni Trapattoni vermijden”, doelt de coach op de Ierse nationale ploeg. “Verder is Spanje erg sterk en we moeten en we moeten mentaal klaar zijn voor het openingsduel met Spanje.” Trapattoni, die zich via play-offs met Ierland kwalificeerde, zegt dat ‘Ierland met dezelfde mentaliteit en het vertrouwen moet spelen als altijd.’ Slaven Bilic, bondscoach van Kroatië: “Het is een lastige groep. Spanje is de favoriet en Trapattoni een genie.”

Groep C:
01. Spanje
02. Italië
03. Ierland
04. Kroatië

Speelschema:

10 juni
Spanje - Italië
Ierland - Kroatië

14 juni
Italië - Kroatië
Spanje - Ierland

18 juni
Kroatië - Spanje
Italië - Ierland

Bezig met laden …