voetbalzone

Spanje krijgt ‘opzienbarende’ selectie: ‘Maar niet als straf voor het verlies’

Thijs Post28 jul 2013, 18:52
Laatst bijgewerkt: 28 jul 2013, 18:52
Advertentie

Spanje was de voorbije jaren dominant op het toneel van de landenploegen, maar op de Confederations Cup in Brazilië was het team van bondscoach Vicente del Bosque niet opgewassen tegen het gastland. Spanje speelt op 14 augustus een oefenwedstrijd tegen Ecuador en enkele grote namen zullen ontbreken in de selectie, maar dat heeft volgens Del Bosque niets te maken met de Confederations Cup.

/

“We moeten de lijst nog vrijgeven, maar we maken ons wel wat zorgen. Het zal namelijk een opzienbarende lijst worden”, laat Del Bosque optekenen in de Spaanse media. “Het is echter niet zo dat er spelers gestraft zullen worden. Alle spelers hebben krediet en ze krijgen geen straf omdat we hebben verloren van Brazilië.”

“Het seizoen staat op het punt van beginnen en de spelers hebben nog geen reden gegeven om ze af te laten vallen, maar ze hebben ook nog niet kunnen laten zien waarom ik ze wel moet oproepen.” Del Bosque wil de wedstrijd tegen Ecuador aangrijpen om enkele jonge talenten aan het werk te zien. “We willen de successen van het verleden combineren met de grote talenten die we hebben in dit land.”

Bezig met laden …