voetbalzone

Spanje met Bojan, De Gea en twee wereldkampioenen naar jeugd-EK

Bart Kruyt26 mei 2011, 13:34
Laatst bijgewerkt: 26 mei 2011, 13:34
Advertentie

Jong Spanje wil deze zomer een serieuze gooi doen naar de titel op het EK voor spelers onder de 21 jaar. Luis Milla maakte donderdag zijn 23-koppige selectie bekend voor het toernooi in Denemarken en selecteerde onder meer twee spelers die vorig jaar met het Spaanse vlaggenschip wereldkampioen werden. Javi Martinez (Athletic Bilbao) en Juan Mata (Valencia) gaan mee.

Naast de middenvelder en aanvaller zijn ook doelman David De Gea van Atlético Madrid en aanvaller Bojan Krkic van Barcelona opgenomen in de sterke selectie van Milla. Spanje zit in de groep met Engeland, Oekraïne en Tsjechië en speelt op 12 juni haar eerste groepswedstrijd. Engeland is dan de tegenstander.

De Engelse bondscoach Stuart Pearce had in eerste instantie een uitnodiging gestuurd naar Jack Wilshere, maar de middenvelder van Arsenal heeft zich afgemeld omdat hij toe is aan rust. Ook Liverpool-aanvaller Andy Carroll (geblesseerd) gaat niet met Engeland mee naar Denemarken. Jong Oranje is volgende maand niet actief op het EK.

Bezig met laden …