voetbalzone

'Spanje staat een niveau boven de rest, ze zijn gewoon sterker'

Bart Kruyt02 jul 2012, 06:30
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2012, 06:30
Advertentie

Cesare Prandelli blijft ook na de verloren EK-finale aan als bondscoach van Italië. De keuzeheer van i Azzurri liet tijdens het toernooi doorschemeren een vertrek te overwegen, omdat hij het dagelijkse werken op het veld miste, maar sloot zondagavond na de nederlaag tegen Spanje uit dat hij weggaat. "We zijn bezig met een project en daar wil ik mee doorgaan'', aldus Prandelli.

/

Onder leiding van Prandelli kende Italië een geweldig toernooi, maar in de finale viel er weinig eer te behalen. "Spanje was op alle fronten beter. Zo simpel ligt het", liet doelman Gianluigi Buffon weten. "We hebben gewoon niet goed genoeg gespeeld deze wedstrijd. Het is jammer. Desondanks hebben we dit toernooi denk ik boven verwachting gepresteerd."

Ook Daniele De Rossi gaf toe dat de overwinning van Spanje verdiend was. "Spanje staat een niveau boven de rest, ze zijn gewoon sterker", vond de middenvelder. "Ze speelden vandaag (zondag, red.) op zo'n hoog niveau, dat we van de tien keer waarschijnlijk zes of zeven keer verloren zouden hebben. Toch verdient Italië een compliment, want met de nieuwe aanpak kunnen we bouwen aan een mooie toekomst."

Bezig met laden …