voetbalzone

Spanning loopt op in de Balkan: 'Nederland-Duitsland? Dit is veel erger'

Bart Kruyt22 mrt 2013, 06:40
Laatst bijgewerkt: 22 mrt 2013, 06:40
Advertentie

Het Nederlands elftal speelt vrijdagavond in de WK-kwalificatiereeks tegen Estland en er kan moeilijk gezegd worden dat het land in spanning naar dit duel toeleeft. Dat is in Servië wel anders: de ploeg van Sinisa Mihaljovic neemt het vrijdagavond in Zagreb op tegen buurland Kroatië; een wedstrijd die door het bloedige oorlogsverleden van twintig jaar geleden een grote lading heeft.

Voormalig Twente-verdediger Spira Grujic verwacht een enorme strijd. "Vergeet Nederland-Duitsland. Dit is veel erger", zegt hij tegen De Telegraaf. "Dit is geen belangrijke wedstrijd; dit is de allerbelangrijkste wedstrijd." Daar is Heerenveen-middenvelder Filip Djuricic het helemaal mee eens: "Dit wordt voor mij een van de belangrijkste wedstrijden van mijn leven", zegt hij.

Het duel tussen Kroatië en Servië brengt niet alleen wegens de geschiedenis tussen de landen spanningen met zich mee, maar ook omdat de bezoekers strijden voor hun laatste kans op een WK-ticket. Servië heeft uit vier wedstrijden pas vier punten gehaald en staat nu al zes punten achter op Kroatië en België. Een nederlaag voor de Serviërs betekent vrijwel zeker het einde van de WK-droom.

Bezig met laden …