voetbalzone

Spanning stijgt in Volendam: 'Iedereen denkt al aan het kampioensfeest'

Matthijs van Laar02 mei 2013, 16:38
Laatst bijgewerkt: 02 mei 2013, 16:38
Advertentie
/

FC Volendam staat op de drempel van een terugkeer in de Eredivisie. De koploper van de Jupiler League heeft vrijdagavond waarschijnlijk aan een gelijkspel bij Go Ahead Eagles genoeg om zich te kronen tot kampioen en het dorp maakt zich dan ook al op voor een feestje. Coach Hans de Koning wil echter niet te vroeg juichen. “Iedereen denkt dat we het wel even doen en iedereen denkt al aan het kampioensfeest op zondag.”

In theorie kan Cambuur Leeuwarden echter nog langszij komen. Wanneer Volendam verliest in Deventer en de Friezen winnen hun wedstrijd, dan promoveren zij rechtstreeks naar het hoogste niveau. Bij een gelijkspel van de Volendammers en een zege voor Cambur, komt het aan op het doelsaldo, dat in het voordeel is van De Koning en zijn spelers.

Die gegevens maken dat de Noord-Hollanders betrekkelijk ontspannen toeleven naar de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen. “Spanning is er nog niet, maar het kriebelt al wel de hele week. Ik ben blij als het vrijdagavond tien voor tien is. Dan zijn we klaar”, geeft de coach toe in gesprek met RTV Noord-Holland. In het seizoen 2008/09 was FC Volendam voor het laatste actief op het hoogste niveau.

Bezig met laden …