voetbalzone

Spanningen nemen toe bij PSG: trainer Luis Enrique ruziet met clubleiding

Mart van Mourik22 jul 2023, 21:13
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2023, 21:13
Advertentie

Trainer Luis Enrique is niet van plan Kylian Mbappé komend seizoen op de bank te zetten. De Spaanse oefenmeester heeft het verzoek gekregen vanuit de clubleiding van Paris Saint-Germain om voorlopig geen beroep te doen op de 24-jarige sterspeler, maar Relevo weet dat Luis Enrique weigert mee te gaan in de oorlogsvoering.

Het Spaanse medium spreekt over een ‘nieuwe hoofdrolspeler’ in de soap rond Mbappé. Luis Enrique zou namelijk niet te spreken zijn over de houding van de clubeigenaren. De keuzeheer is op gesprek gegaan bij de beleidsbepalers, aan wie hij heeft meegedeeld zijn eigen lijn te zullen volgen. De Spanjaard is naar verluidt zeer stellig geweest en hij heeft aangegeven onder geen enkele voorwaarde de bevelen van bovenaf op te volgen. Het zorgt voor veel extra spanningen binnen de club.

Vrijdag werd bekend dat Mbappé door Paris Saint-Germain niet is opgenomen in de 29-koppige selectie voor de tour door Japan. De Franse kampioen zal daar tijdens het trainingskamp vier wedstrijden spelen, maar Mbappé zal daar dus niet bij zijn. Volgens L'Équipe denkt PSG dat de aanvaller reeds een akkoord heeft gesloten met Real Madrid, waardoor men tot deze beslissing is gekomen om de druk op te voeren.

Voorzitter Nasser Al-Khelaïfi liet onlangs al weten dat hij bij PSG alleen gemotiveerde spelers wil zien. Kort daarna liet de eigenaar nog maar eens weten dat als Mbappé niet zou verlengen, hij zonder pardon op de transferlijst zou worden geplaatst. Enkele dagen later lijkt een vertrek van de aanvaller uit Parijs weer een stukje dichterbij te zijn gekomen, zeker ook omdat de international niet voor 15 juli zijn definitieve keuze bekend heeft gemaakt, zoals de clubleiding van hem eiste. Mbappé zelf heeft overigens nog niet gereageerd op de beslissing van PSG om hem thuis te laten voor de tour in Japan.

Bovendien denkt de Franse spelersvakbond (UNFP) aan maatregelen tegen PSG vanwege de handelwijze rond Mbappé. De vakbond maakt zaterdag namelijk bekend dat het niet uitgesloten is dat er een rechtszaak volgt, daar er onvrede is over ‘het niet respecteren van de keuze van Mbappé'.

Bezig met laden …