Sparta blameert zich thuis tegen Ajax-beloften, De Graafschap wint simpel

Matthijs van Laar23 feb 2014, 17:24
Laatst bijgewerkt: 23 feb 2014, 17:24

Sparta Rotterdam heeft zichzelf ten doel gesteld om dit seizoen te promoveren naar de Eredivisie, maar lijkt dat streven definitief in de ijskast te kunnen zetten. Op het eigen Kasteel had de ploeg van trainer Gert Kruys geen verweer tegen Jong Ajax en moest het heel wat tegentreffers slikken: het werd 2-4. De Graafschap had eerder op de dag weinig problemen met Achilles 29, dat in eigen huis werd afgedroogd en weer laatste staat.

Sparta Rotterdam - Jong Ajax 2-4
Sparta Rotterdam is het spoor sinds de hervatting na de winterstop bijster. Het elftal van Kruys verloor vier van de laatste vijf wedstrijden en kon het ook zondagmiddag niet bolwerken tegen Jong Ajax. De gasten uit Amsterdam kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong dankzij Dejan Meleg, die met een heerlijke knal van afstand de score opende. De thuisploeg was vervolgens niet bij machte om iets terug te doen in het restant van de eerste helft.

Ook na rust moesten de Kasteelheren het antwoord schuldig blijven. Sterker nog: na een klein uur spelen verdubbelde Jong Ajax de marge. Uit een strafschop schoot Meleg zijn tweede van de dag tegen de touwen. In de slotfase dacht Mimoun Mahi de wedstrijd nog even spannend te maken, maar zijn aansluitingstreffer had nog geen zestig seconden waarde. Abdelmalek El Hasnaoui boorde alle Rotterdamse hoop namelijk alweer binnen een minuut de grond in. Sam Hendriks tilde de score vervolgens nog naar 1-4, waarna Jaime Bruinier de eindstand op 2-4 bepaalde.

Achilles '29 - De Graafschap 1-4
Het verschil op de ranglijst bleek een prima graadmeter voor het krachtsverschil tussen beide ploegen binnen de lijnen. De nummer zes van de Jupiler League had weinig te vrezen van de laagvlieger en illustreerde dat door al binnen een minuut de leiding te nemen. Doelman Nick Hengelman ging opzichtig de fout in, waarvan Tim Vincken optimaal profiteerde. De gasten uit Doetinchem verzuimden vervolgens al vroeg in de wedstrijd verder afstand te nemen. Gregor Breinburg miste rakelings en Vincken zag een van zijn inzetten rakelings over het doel vliegen. Vijf minuten voor rust tekende Vlatko Lazic alsnog voor de 0-2.

Via Remon van Bochoven leek Achilles het duel na rust toch nog nieuw leven in te blazen, maar tien minuten na de 1-2 vergrootte Dean Koolhof de marge weer naar twee. Hij scoorde uit de rebound na een bal op de paal van Vincent Vermeij. De Graafschap hield vervolgens vrij eenvoudig stand en zette zes minuten voor het eindsignaal de 1-4 eindstand op het scorebord. Invaller Brahim Darri, die eerder nog een goede kans onbenut had gelaten, mocht zich de laatste doelpuntenmaker van de wedstrijd noemen.