voetbalzone

Sparta-fans protesteren: ‘Geen talent naar de UFO-tent’

Gijs Freriks27 okt 2018, 08:40
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2018, 08:40
Advertentie

Sparta Rotterdam maakte donderdag bekend dat men gaat samenwerken met Ajax. De club uit Amsterdam gaat de jeugdopleiding van de Spangenaren drie jaar lang ondersteunen en biedt onder meer hulp op het gebied van opleiding, training en scouting. Ajax krijgt een eerste optie op de talenten van Sparta.

Een deel van de achterban van Sparta is niet tevreden over de samenwerking, zo bleek vrijdagavond tijdens de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen Telstar (3-2 winst). Op spandoeken vielen teksten als ‘F*ck Amsterdam’ en ‘Geen talent naar de UFO-tent’ te lezen, zo schrijft De Telegraaf.

De krant meldt dat Sparta de komende drie jaar bijna twee miljoen euro van Ajax krijgt en Henk van Stee benadrukte dat Sparta wel baas in eigen huis blijft. “Ajax gelooft in zichzelf en wij zijn hen ook verder niets verplicht. Op het moment dat wij een toptalent hebben lopen en er ook andere clubs geïnteresseerd zijn, dan zullen wij aan de bel trekken naar Ajax toe.”

“Dan hebben zij de eerste keus, ook al heeft de speler alle recht om zelf naar een andere club te gaan”, aldus de technisch directeur van de Kasteelheren in een interview met RTV Rijnmond. Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, omschreef de samenwerking in zijn column als ‘een meesterzet’: “In een klap heeft Ajax het scoutings- en opleidingsgebied uitgebreid met een groot deel van het dichtbevolkte Zuid-Holland, Rotterdam zelf, Midden- en West-Brabant en Zeeland.”

Bezig met laden …