voetbalzone

Sparta heeft na vertrek Maurice Steijn eindelijk nieuwe hoofdtrainer

Wessel Antes01 jul 2023, 10:15
Laatst bijgewerkt: 01 jul 2023, 10:15
Advertentie

Jeroen Rijsdijk wordt de nieuwe hoofdtrainer van Sparta Rotterdam, weet Voetbal International zaterdag te melden. Daarmee lossen de Rotterdammers het vertrek van Maurice Steijn intern op. De 46-jarige Rijsdijk was in het afgelopen seizoen de assistent van Steijn, die inmiddels is begonnen aan zijn eerste week als trainer van Ajax. Na meerdere externe afwijzingen is Rijsdijk dus de man die het succes van Sparta moet verlengen.

Technisch directeur Gerard Nijkamp werd de afgelopen weken plotseling voor het blok gezet toen Ajax zich meldde voor Steijn. De Kasteelheren wilden in eerste instantie niet meewerken aan een vertrek, maar de Amsterdammers telden de vastgestelde afkoopclausule lachend neer. Sparta probeerde het vervolgens bij Danny Blind, die als speler zeven jaar op Het Kasteel actief was. Blind was daardoor vereerd, maar bedankte voor de functie omdat hij geniet van het leven dat hij momenteel leidt. Dick Schreuder, die ook op het lijstje zou hebben gestaan, heeft gekozen voor een avontuur bij de Spaanse derdeklasser CD Castellón.

ESPN kwam afgelopen week met het nieuw dat Sparta bijna rond was met Fred Rutten, maar de zestigjarige Wijchenaar zag het toch niet zitten om Steijn op te volgen in Spangen. Rutten, die in het afgelopen seizoen actief was als assistent-trainer van Ruud van Nistelrooij bij PSV, hoopt op een nieuw avontuur als hoofdcoach in het buitenland. Sparta is uiteindelijk intern tot een oplossing gekomen en lijkt Rijsdijk op korte termijn aan te stellen. Maandag beginnen de Spartanen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Volgens VI staat Rijsdijk dan al op het veld als eindverantwoordelijke.

Voor Rijsdijk, die in ieder geval geassisteerd zal worden door Nourdin Boukhari, wordt dit zijn tweede klus als hoofdtrainer. Eerder stond de Rotterdammer voor de groep bij Almere City, na het ontslag van trainer Ole Tobiasen in het seizoen 2020/21. Dit weekend ronden Sparta en Rijsdijk de laatste formaliteiten af, waarna snel de officiële bekendmaking zal volgen. Sparta zette dus hoog in voor de opvolging van Steijn, maar lost zijn vertrek uiteindelijk intern op.

Bezig met laden …