voetbalzone

‘Sparta is al jarenlang de hofleverancier van de jeugdopleiding van PSV’

Peter Nusselder21 nov 2012, 08:50
Laatst bijgewerkt: 21 nov 2012, 08:50
Advertentie

Bij PSV spreekt men er schande van dat Ajax ervoor heeft gezorgd dat toptalent Riechedley Bazoer de overstap maakt van Eindhoven naar Amsterdam, maar bij FC Twente wordt die verontwaardiging met een korreltje zout genomen. Michel Jansen, hoofd opleidingen van de Tukkers, weet dat PSV zelf ook regelmatig jeugdspelers van andere clubs overnemen en vindt de ophef overdreven.

/

Jetro Willems, die bij de Brabanders uitgroeide tot international, werd op jonge leeftijd overgenomen van Sparta Rotterdam, en zo zijn er volgens Jansen meer spelers. “Sparta is al jarenlang de hofleverancier van de jeugdopleiding van PSV en bel mijn collega van NEC maar eens”, vertelt de opleider aan TC Tubantia. “Hoeveel spelers zijn er wel niet vanuit Nijmegen naar Eindhoven gegaan? Dit is de markt”, maakt hij duidelijk.

“De enige afspraak die er nu nog ligt is dat een club 13.000 euro per opleidingsjaar moet betalen”, weet Jansen, die erkent dat ook Twente jeugdspelers aantrekt. “Wij zijn bezig om Nederland helemaal in kaart te brengen. Alleen werken wij niet op zo’n agressieve manier als sommige andere clubs. Wij brengen de clubs altijd eerst op de hoogte en vragen dan of we met de speler om tafel mogen.”

Bezig met laden …