voetbalzone

Sparta overweegt spoedarbitrage inzake Mollez

27 jan 2009, 22:45
Laatst bijgewerkt: 27 jan 2009, 22:45
Advertentie
Sparta Rotterdam overweegt een spoedarbitragezaak om de komst van doelman Peter Mollez naar het Kasteel rond te krijgen. Dat meldt Richard Grootscholten, technisch manager van Sparta, dinsdagavond aan AD/Sportwereld. KV Kortrijk wenst geen medewerking te verlenen aan een tussentijds vertrek van de doelwachter, die al zijn fiat heeft gegeven aan een overstap naar Rotterdam-West.

"We krijgen vrijwel geen voet tussen de deur bij Kortrijk", schetst Grootscholten de ontstane situatie. "Ze beloven ons terug te bellen, doen dat niet en vervolgens nemen ze zelf ook niet meer op. Tot maandag kregen wij het secretariaat van de club nog aan de lijn, maar dat is nu ook al niet meer het geval. We hebben nog enkele dagen, maar vooralsnog zit er geen schot in de zaak. We overwegen eventueel een spoedarbitrage te starten. Wij willen Peter Mollez hebben en Mollez wil graag naar Sparta."

Sparta zit per direct om een doelman verlegen vanwege een rugblessure van eerste keus Harald Wapenaar. Momenteel verdedigt reservekeeper Cor Varkevisser het Spartaanse doel. Mollez (25) heeft bij Kortrijk een aflopende verbintenis en is zodoende komende zomer transfervrij. Sparta wil echter niet zo lang meer wachten.

"Of we al aan plan B denken?", zegt Grootscholten. "We houden alle opties open. Het is ook niet zo dat we in paniek raken. Er komt een keeper bij, dat is zeker. We hebben tot maandagavond middernacht." De Kasteelclub ziet in Boy Waterman een goed alternatief. Die zou het seizoen kunnen afmaken, waarna Mollez gratis naar Rotterdam-West komt. "Het contract met Mollez is afgesloten met de voorwaarde dat hij direct komt. Anders vervallen alle afspraken", benadrukt Grootscholten echter.
Bezig met laden …