voetbalzone

Sparta Praag de sterkste na spannende slotfase bij Cluj

Erik van Dam05 nov 2009, 22:20
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2009, 22:20
Advertentie

Sparta Praag zal aan het Europa League-duel van donderdagavond tegen CFR Cluj een bijzonder goed gevoel overhouden. De Tsjechen waren lange tijd op weg naar een 2-1 zege en drie zeer welkome punten, maar een treffer op de valreep van de Roemenen leek roet in het eten te gooien. De ultieme jacht naar de zege bracht Sparta alsnog de winst (2-3).

/

Cluj zette haar eerste thuisduel in Europa om in winst, maar verloor daarna de duels die volgden. Een goed resultaat was dan ook vereist, wilde de ploeg na donderdag niet zo goed als uitgeschakeld zijn. Sparta Praag opende het duel in Cluj-Napoca echter als een duveltje uit een doosje. Jan Holenda scoorde in zeven minuten tijd namelijk twee keer.

De Tsjechen drukten alleen niet door en zagen hoe de Ivoriaan Lacine Traoré nog voor er een halfuur was verstreken de aansluitingstreffer binnenschoot. Het duel kabbelde met die stand lang door, zo lang dat Sparta zich langzamerhand rijk ging rekenen. Bij het ingaan van de blessuretijd (Cluj speelde al met negen man na twee keer geel voor zowel Gabriel Muresan als Ion Bogdan Mara) liet Sebastián Dubarbier de Roemenen juichen door de gelijkmaker te verzorgen. Iets te vroeg, want Bonno Wilfried bezorgde Sparta Praag alsnog drie punten. Dat staat nu op één punt achter PSV, dat nog altijd de koppositie behoudt.

Bezig met laden …