voetbalzone

Sparta Praag grijpt op spannende slotdag Tsjechische landstitel

Erik van Dam15 mei 2010, 20:06
Laatst bijgewerkt: 15 mei 2010, 20:06
Advertentie

Sparta Praag heeft zich tijdens de laatste speelronde in de Tsjechische competitie verzekerd van de elfde landstitel in de clubhistorie en de eerste sinds het seizoen 2006/07. De hoofdstedelingen wonnen hun slotduel tegen Teplice met 1-0 dankzij een goal van Tomás Repka. De belangrijkste overgebleven concurrent, Baník Ostrava, bleef steken op een remise en morste daarmee punten.

Rudí ving de slotdag aan met evenveel punten als Baník Ostrava. Op doelsaldo leidde Sparta Praag echter de dans. Oudgediende Repka verzilverde kort na rust een kans voor de thuisploeg tegen Teplice en bezorgde zijn team daarmee de titel. Baník had zelf een zege nodig en moest hopen dat Sparta Praag gelijkspeelde of verloor, maar slaagde niet in het vervullen van de eerste opdracht. Tegen Pribram kwam het niet verder dan 1-1.

Jablonec 97, dat met twee punten achterstand de titel ook nog had kunnen pakken, wist haar laatste wedstrijd van het seizoen wel om te zetten in een zege tegen Ceske Budejovice (2-0). Jablonec komt in de eindstand gelijk met Baník Ostrava, maar eindigt op doelsaldo als derde. Sparta Praag gaat de voorronden van de Champions League in; Baník en Jablonec kwalificeerden zich voor de voorronden van de Europa League. Slavia Praag is onttroond als Tsjechisch kampioen; het eindigde teleurstellend als zevende.

Bezig met laden …