Sparta Praag houdt Palermo van zich af en gaat naar volgende ronde

Bart Kruyt02 dec 2010, 22:00
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2010, 22:00

Sparta Praag gaat met CSKA Moskou naar de volgende ronde van de Europa League. De Tsjechen sloegen een aanval van Palermo donderdagavond met succes af, door de Italiaanse equipe in eigen huis op een 2-2 gelijkspel te houden. Hierdoor blijft het verschil tussen beide ploegen vier punten bedragen en met nog één wedstrijd te gaan is die marge onoverbrugbaar. Palermo eindigde de wedstrijd met negen man, door rode kaart voor Doris Goian en Javier Pastore.

/

Palermo en Sparta Praag maakten er een aantrekkelijke pot voetbal van. Beide ploegen kregen kansen in Stadio Renzo Barbera, waar de score na ruim twintig minuten spelen werd geopend door Nicola Rigoni. Nadat een vrije trap was weggewerkt kreeg de middenvelder de bal voor zijn voeten, waarna hij met een schot vanuit de tweede lijn trefzeker was. 1-0 was ook de ruststand, maar na de thee wist Sparta Praag snel op gelijke hoogte te komen.

Dit dankten de gasten aan Goian. De Roemeense verdediger pakte kort voor rust al zijn eerste gele kaart en incasseerde vijf minuten na de thee ook zijn tweede, waardoor Palermo met een man minder verder moest. Erger was echter dat de tweede gele kaart ook een penalty voor Steaua betekende en die werd benut door Jiri Kladrubsky. De bezoekers roken bloed, maar kwamen echter alweer snel op achterstand.

Ook Palermo mocht een penalty nemen, na een overtreding van Kamil Vacek, en Mauricio Pinilla faalde niet in de afronding. De thuisploeg hoopte dat dit doelpunt zou volstaan voor de zege, maar al drie minuten na de goal van Pinilla stond het alweer gelijk. Kamil Vacek vond Juraj Kucka, die het slotakkoord op het scorebord bracht. Dat zorgde voor de nodige frustratie bij Pastore, die in de slotfase ook een tweede gele kaart pakte, zodat Palermo met negen man eindigde.