voetbalzone

'Sparta Praag is trots tegen zo’n grote club als PSV te spelen'

Daniel Cabot Kerkdijk02 dec 2009, 19:05
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2009, 19:05
Advertentie

Voormalig PSV-speler Jozef Chovanec keerde als tegenstander terug in het Philips Stadion, op de persconferentie voor het duel PSV-Sparta Praag. De trainer van de Tsjechen gaf hoog op van de kwaliteiten van zijn vroegere werkgever. “PSV is de favoriet in deze groep. Natuurlijk is Sparta er trots op om tegen zo’n grote club te spelen, in een geweldig stadion.”

Voor Chovanec zelf heeft de wedstrijd in Eindhoven een persoonlijk tintje. “Heel leuk om terug te zijn bij PSV. Eindhoven blijft altijd in mijn hart en we verblijven ook nu weer in het hotel waar ik destijds met mijn gezin 2,5 maand gewoond heb”, aldus de 49-jarige coach. Chovanec kende echter zijn prioriteiten. “Ik ben hier voor mijn werk en niet om herinneringen op te halen.”

De oefenmeester hoopte verder dat zijn ploeg het donderdag qua resultaat beter doet dan de Rotterdamse naamgenoot, afgelopen vrijdag. “Sparta speelde gedurfd en was actief. Ook wij zullen meer moeten durven en wat meer aanvallend spelen. Want Sparta kreeg wel drie of vier kansen die wij wel zullen en moeten afmaken.” Bij een zege is PSV verzekerd van de volgende ronde in de Europa League.

Bezig met laden …