Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sparta Rotterdam lijkt aanvoerder en uithangbord Bart Vriends te verliezen

Laatste update:

De kans is groot dat aanvoerder Bart Vriends (33) Sparta Rotterdam gaat verlaten, zo meldt Voetbal International. De ervaren verdediger ontbrak maandag op de eerste training van de Rotterdammers vanwege transferperikelen. Vriends maakt er al langer geen geheim van nog een buitenlands avontuur aan te willen gaan.

Op 1 juli wordt het contract van Vriends op Het Kasteel automatisch met een jaar verlengd, maar voor die tijd kan de rechtspoot nog voor een nieuw avontuur kiezen. In dat geval laat Vriends, die volgens Transfermarkt nog zo’n 400.000 euro waard is, Sparta transfervrij achter zich.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Sparta nam Vriends in 2016 transfervrij over van Go Ahead Eagles. In de afgelopen jaren groeide hij, zowel op als buiten het veld, uit tot een perfect uithangbord voor de Spangenaren. In totaal kwam Vriends in 215 officiële wedstrijden in actie namens Sparta, waarin hij goed was voor 13 doelpunten en 4 assists.

Vriends, die zijn jeugdopleiding genoot bij FC Utrecht, speelde in zijn carrière enkel in de hoofdmacht van Go Ahead Eagles en Sparta. De Amersfoortse mandekker aast al langere tijd op een avontuur in het buitenland.

In de afgelopen jaren werd Vriends onder meer gelinkt aan het Australische Sydney FC en het Israëlische Hapoel Tel Aviv. Tot een buitenlandse transfer kwam het echter niet. In de razendpopulaire Cor Potcast gaf Vriends echter meermaals aan nog altijd te hopen op een avontuur.

Door zijn afwezigheid tijdens de seizoenstart van Sparta lijkt het erop dat die transfer in de lucht hangt. Het is vooralsnog onbekend welke club concreet is voor Vriends. Sparta kon maandag ook heuglijk nieuws delen: smaakmaker Metinho (21) wordt ook komend seizoen gehuurd van het Franse Troyes AC.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt me een mooie speler voor de 2. Bundesliga. Lekker bij een Düsseldorf of HSV ballen. De kwaliteiten heeft hij wel en met een beetje geluk speel je het seizoen daarna Bundesliga. Keulen zou ook een mooie optie zijn, maar die hebben geloof ik nog steeds een transferban. Wel jammer, want dat is nou echt een prachtige club met bijbehorend stadion.

24 juni 2024 om 18:50

Met buitenlands avontuur doelt hij waarschijnlijk iets anders dan Dusseldorf of Hamburg. Denk ook niet dat die clubs op een 33 jarige Vriends zitten te wachten. Je moet meer denken aan clubs in Azië, misschien lagere divisies Spanje, Italië of ergens in de Balkan.

24 juni 2024 om 19:02

Of in Antananarivo. En ja, die heb ik thuis moeten opzoeken

24 juni 2024 om 19:03

In het geval van Vriends moet je inderdaad echt denken aan het 'avontuur' a la Azie, Australie (evt. Zuid-Europa), etc. Zou prachtig voor 'm zijn.

24 juni 2024 om 18:59

Düsseldorf en HSV zitten echt niet op Bart vriends te wachten.. ik verwacht zelfs dat geen enkele
Club in de 2e Bundesliga op Vriends zit te wachten. Ik verwacht een Aziatische competitie.

24 juni 2024 om 19:04

Hoezo niet? Middenmoot Eredivisie tegenover 2e Bundesliga. 'echt niet' is enorm overdreven. Mindere spelers die het daar ook goed hebben gedaan.

24 juni 2024 om 19:10

Bij HSV speelt echt wel een ander niveau spelers. Ludovic Reis zou prima meekunnen bij AZ/Twente misschien zelfs Ajax

Vriends zie ik wel naar Australië of de VS gaan

24 juni 2024 om 20:06

Zo goed doet Reis het anders niet bij HSV hoor. Pikt z'n wedstrijden mee, maar is echt geen uitblinker. Moet het vooral hebben van hard werken, dat zijn meestal niet de beste voetballers. Daarnaast is het bij HSV centraal achterin allemaal ook niet heel denderend, als die dan een speler als Vriends die aanvoerder is van een Nederlandse middenmoter kunnen aantrekken moeten ze dat imo meteen doen.

Bart zal wel naar een leuke competitie willen. Australië Azië of Amerika, nog even lekker genieten en wat levenservaring opdoen. Snap hem wel en gun het hem van harte

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren