Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sparta Rotterdam lijkt Mike Eerdhuijzen voor miljoenenbedrag kwijt te raken aan Birmingham City

Laatste update:

Sparta Rotterdam lijkt het vanaf komend seizoen te moeten stellen zonder Mike Eerdhuijzen. De centrumverdediger van de Rotterdammers staat in de nadrukkelijke belangstelling van League One-club Birmingham City, weten Engelse bronnen aan De Telegraaf te melden.

Eerdhuijzen was vorig seizoen een onbetwiste basisspeler voor Sparta, waar de 23-jarige Volendammer momenteel nog vastligt tot medio 2026. Birmingham is onder de indruk geraakt van de mandekker en is bereid om ongeveer 2,5 miljoen euro over te maken naar Het Kasteel. Er ligt een vierjarig contract klaar voor Eerdhuijzen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Birmingham vergaarde afgelopen seizoen slechts 50 punten uit 46 duels en dat was niet genoeg om handhaving in de Championship te bewerkstelligen. The Blues willen, gesteund door een vermogende eigenaar, zo snel mogelijk terugkeren naar het tweede Engelse niveau en Eerdhuijzen moet daar zijn steentje aan bijdragen.

Eerdhuijzen maakte twee seizoenen geleden de overstap van FC Volendam naar Sparta. Aan het eind van het seizoen 2022/23 knokte hij zich in de basis onder trainer Maurice Steijn. In 2023/24 zou hij eveneens als basisspeler zijn begonnen, ware het niet dat een hardnekkige liesblessure roet in het eten gooide. In de tweede helft van het seizoen deed de 1,94 meter lange mandekker in ieder duel mee.

Mede dankzij de inspanningen van Eerdhuijzen slaagde Sparta erin om de play-offs om een Conference League-ticket te halen, maar daarin ging het al snel mis. De teller van Eerdhuijzen in het wit-rode Sparta-shirt staat op 51 optredens en het lijkt er sterk op dat het daarbij gaat blijven.

Voor Sparta is het ondanks de financiële meevaller sportief een zware klap. De Spangenaren zagen eerder al aanvoerder Bart Vriends opteren voor een avontuur bij Adelaide United. Met Mike Kleijn, die overkwam van Feyenoord, is er in ieder geval wel al één nieuwe centrumverdediger binnengehaald.

Naast Kleijn versterkte Sparta zich ook al met Julian Baas, Mohamed Nassoh en Boyd Reith. Daarnaast keerde Jafar Bynoe terug na een avontuur bij Bologna.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hier zou ik behoorlijk van balen. In 2 dagen je allebei je basis centrale verdedigers weg.

30 juni 2024 om 17:19
0

Niks ten nadele van Velthuis en Meissen, maar die zijn nog niet goed genoeg om het, zonder merkbaar verschil, over te nemen. Hoop wel dat het bedrag nog iets omhoog gaat en we een goede ervaren verdediger weten te strikken.

30 juni 2024 om 17:26
0

Iets omhoog 2,5 is eigenlijk al te veel 1,3 was voldoende geweest

30 juni 2024 om 18:13
0

Ha ha en dat haal je waar vandaan? Dan heb je niet op hem gelet , Buiten de top eredivisie 1 van de betere cv's die zou zo bij Twente az meekunnen

30 juni 2024 om 18:54
0

Helemaal mee eens en dan bakari en v d kust op de backs dat was al een downgrade vorig seizoen, nu Bartje en Mike weg als daar geen ervaring en kwaliteit voor terug komt kan het wel eens een vervelend seizoen worden met in het achterhoofd dat op het middenveld en voorin ook nog transfers gemaakt gaan worden.

Dat Birmingham is lekker bezig, financiële injectie gehad ook. Ik hoop dat ze op een dag weer terugkeren naar de PL. Prachtige club

30 juni 2024 om 19:27
0

Zijn ze overgenomen? Wel een club die gewoon op minimaal het tweede niveau hoort trouwens. Mooie club.

30 juni 2024 om 19:48
0

Volgens mij had 1 van die eigenaren er 20 miljoen extra in gestopt. Ik meen voor de transfers, dat is natuurlijk een best groot bedrag op het 3de niveau.

2.5 miljoen door een club op het derde niveau in Engeland. Bizar eigenlijk.

30 juni 2024 om 20:07
0

Na london de grootste stad van Engeland , stadion passen 30.000 mensen in. Is gewoon een grote club is geen Helmond sport waar 700 mensen bij een wedstrijd zitten

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren