voetbalzone

Sparta ziet weer toptalent gaan: 'Pleiten al jaren voor hogere vergoeding'

Matthijs van Laar06 mrt 2015, 12:00
Laatst bijgewerkt: 06 mrt 2015, 12:00
Advertentie
voetbalzone

Bij Sparta Rotterdam is met teleurstelling gereageerd op het nieuws dat toptalent Laros Duarte de club aan het eind van dit seizoen verlaat. De A-junior, die al sinds de F-jes voor de club speelt, tekende een meerjarig contract bij PSV. Daar moet hij in de voetsporen treden van Jetro Willems, die in het verleden dezelfde weg bewandelde en inmiddels tot de dragende krachten in Eindhoven behoort.

Voor Duarte dus een mooie kans, maar Sparta ziet wederom een groot talent voortijdig vertrekken. "We zijn als club teleurgesteld dat Laros Duarte ons gaat verlaten. We zijn ruim een half jaar bezig geweest om zijn aflopende contract te verlengen, maar helaas zonder resultaat", legt bestuurslid technische zaken Leo Beenhakker uit. "Het is een talentvolle speler met wie we grote plannen hadden." Duarte had volgend jaar vast onderdeel moeten zijn van de A-selectie.

Ergens is Beenhakker ook trots. "Het geeft wederom aan dat de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam diamantjes blijft afleveren. Het is alleen ontzettend moeilijk om deze langer vast te houden binnen de huidige reglementen die er gelden", zegt de geroutineerde bestuurder. "Sparta pleit al jaren voor een hogere vergoeding als BVO’s spelers weghalen bij een andere Regionale Jeugdopleiding zoals die van Sparta Rotterdam. Dat standpunt blijft ongewijzigd."

Bezig met laden …