voetbalzone

Spartak haalt Braziliaan met sterk rechterbeen

09 dec 2008, 22:46
Laatst bijgewerkt: 09 dec 2008, 22:46
Advertentie
Spartak Moskou heeft dinsdag overeenstemming bereikt met Gremio de Porto Alegre over de transfer van Rafael Carioca. Voor een bedrag van acht miljoen euro maakte de negentienjarige middenvelder de overstap naar Rusland. Zestig procent van het bedrag is voor Gremio, de rest voor zijn voormalige werkgever en tweedeklasser Profute.

Carioca, die eigenlijk als Rafael de Souza Pereira door het leven gaat, is veelvuldig jeugdinternational en debuteerde afgelopen seizoen in de Braziliaanse Série A. Hij miste in zijn debuutjaar slechts één wedstrijd en was een onmisbare schakel in de formatie van Celso Roth. Hij werd achter Hernandes van São Paulo zelfs uitgeroepen tot de beste rechtsbenige middenvelder van de Braziliaanse competitie.

"Elke speler droomt ervan om ooit in Europa aan de slag te gaan", vertelde Carioca dinsdag bij de prijsuitreiking. "Dat is voor mij niet anders. Ik heb mijn transfer voor een groot deel aan Gremio te danken. Het is allemaal heel erg snel gegaan, maar ik kijk uit naar een nieuwe stap in mijn nog prille loopbaan."
Bezig met laden …