voetbalzone

Spartak Moskou bereikt akkoord over voormalig recordtransfer van Ajax

Noel Korteweg25 jul 2023, 10:04
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:01
Advertentie

Spartak Moskou en Tottenham Hotspur hebben een akkoord bereikt over Davinson Sánchez, zo weet transfermarktexpert Fabrizio Romano te melden. Mocht de Colombiaan een persoonlijk bereiken met de club van Quincy Promes, dan levert hij zijn werkgever ongeveer twaalf miljoen euro op. Met het akkoord lijkt PSV, dat volgens het Eindhovens Dagblad ook interesse had, naast zijn komst te grijpen.

Ruim twee weken geleden brachten Voetbal International en het Eindhovens Dagblad naar buiten dat Sánchez in beeld is bij PSV om de defensie te versterken. Peter Bosz werkte tijdens zijn periode bij Ajax al samen met de Colombiaan. Het tweetal schopte het met de Amsterdammers tot de Europa League-finale, die uiteindelijk verloren ging van Manchester United (0-2). Na dat succesvolle jaar vertrok de verdediger voor 42 miljoen euro naar Tottenham.

De komst van Sánchez werd twee weken geleden al als ‘heel moeilijk’ bestempeld door VI en het Eindhovens Dagblad. Behalve Spartak en PSV zouden ook Villarreal en Galatasaray interesse hebben in de rechtspoot. Nu lijkt het er dus op dat de Colombiaan gaat vertrekken naar Rusland. PSV is al enige tijd op zoek naar een kwaliteitsimpuls voor de achterhoede. Afgelopen seizoen werd de defensie van de Eindhovenaren veertig keer geklopt, meer dan welke club dan ook in de top zes.

Bij the Spurs wist Sánchez nooit zijn transfersom van 42 miljoen euro waar te maken. Hij speelde er in totaal 205 wedstrijden, waarin hij 5 keer doel trof. Bij Ajax wist de mandekker nog 7 doelpunten te maken in slechts 47 wedstrijden. De Londenaren worden tegelijkertijd hevig gelinkt met Micky van de Ven van VfL Wolfsburg en Edmond Tapsoba van Bayer Leverkusen. Beiden moeten het gat dichten dat Sánchez gaat creëren.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …