voetbalzone

Sparv kijkt ogen uit: ‘Wat Iniesta met de bal doet is ongelooflijk’

Daniel Cabot Kerkdijk23 mrt 2013, 20:10
Laatst bijgewerkt: 23 mrt 2013, 20:10
Advertentie

Tim Sparv keek vrijdagavond zijn ogen uit in Gijón. De middenvelder stond in het kader van de WK-kwalificatiewedstrijd met Finland dik een kwartier lang op één veld met de sterren van de Spaanse nationale ploeg. De linkspoot van FC Groningen stond het meest versteld van Andrés Iniesta.

“Wat hij doet met de bal is echt ongelooflijk”, vertelt de 26-jarige controleur in gesprek met Voetbal International. “De snelheid van Pedro en Jordi Alba verraste me ook erg.” Ondanks het klassenverschil hielden de Scandinaviërs de regerend wereldkampioen op een 1-1 gelijkspel. Sergio Ramos opende de score en Teemu Pukki schoot de Finnen in de tachtigste minuut langszij.

Finland staat echter nog altijd laatste in Groep I van de WK-kwalificatiecyclus en kan het eindtoernooi in Brazilië al uit het hoofd zetten. De wedstrijd tegen Spanje is echter niet voor niets geweest voor Sparv, want naast het knappe punt nam hij ook het shirt van Barcelona-doelman Victor Valdés mee naar huis. “Ik wilde eigenlijk het shirt van Sergio Busquets, maar die kreeg ik niet. Uiteindelijk heb ik die van Valdés gekregen.”

Bezig met laden …