voetbalzone

Speakers in Schalke-kleedkamer: ‘We simuleerden de sfeer met een laptop’

Peter Nusselder21 feb 2013, 08:13
Laatst bijgewerkt: 21 feb 2013, 08:13
Advertentie

Schalke 04 boekte woensdagavond een prima resultaat in de achtste finale van de Champions League, door tijdens het uitduel met Galatasaray met 1-1 gelijk te spelen. Van de heksenketel in Istanbul hadden de Duitsers weinig last, misschien wel dankzij een vondst van trainer Jens Keller.

/

De coach van die Königsblauen liet geluidsboxen neerzetten in de kleedkamer, om zijn spelers op die manier te laten wennen aan het lawaai dat van de tribunes komt. “Ik wilde ze voorbereiden op de omstandigheden die je daar kunt verwachten”, liet Keller weten. Middenvelder Julian Draxler was te spreken over de unieke voorbereiding op de Europese ontmoeting.

“We simuleerden de sfeer in het stadion met een laptop, die ons zeer goed geholpen heeft”, vertelt de jeugdige Duitser aan de ZDF. “Wedstrijden zijn leuk als er 60.000 mensen tegen je zijn, maar ik vind dat we ons goed gefocust hebben op wat belangrijk is: we hebben prima gepresteerd en hebben ons een uitstekende uitgangspositie voor de return in Gelsenkirchen verschaft.”

Bezig met laden …