voetbalzone

‘Spectaculaire comeback in Engeland wordt optie voor Nigel de Jong’

Erik van Dam09 dec 2015, 21:09
Laatst bijgewerkt: 09 dec 2015, 21:09
Advertentie

Nigel de Jong kan over een paar weken terugkeren op de Engelse velden. De defensieve middenvelder staat volgens de Italiaanse pers in de belangstelling van Leicester City, de huidige nummer één van de Premier League. Trainer Claudio Ranieri is gecharmeerd van De Jong en ziet hem als een goed alternatief voor Gökhan Inler, die tegenvalt.

voetbalzone

Inler kwam in de zomer over van Napoli, waar hij het goed deed, maar heeft weinig indruk gemaakt op Ranieri. Als er in januari een bod komt op de Zwitserse middenvelder, overwegen the Foxes hem alweer te laten gaan. Ter vervanging ziet Ranieri een bruikbare kracht in De Jong, die in een spagaat zit in Milaan. Sinds het verlies tegen Genoa op 27 september gebruikte trainer Sinisa Mihajlovic hem niet meer.

De Jong ligt nog wel vast tot de zomer van 2018 en dus zal Leicester een afkoopsom moeten ophoesten om hem los te krijgen bij AC Milan. Bovendien moet de 31-jarige middenvelder zelf ook iets voelen voor een hernieuwd avontuur in Engeland. Hij speelde er van januari 2009 tot de zomer van 2012 al bij Manchester City, na sterke jaren bij Hamburger SV en Ajax.

Bezig met laden …