voetbalzone

Speculaties rond Kazim-Richards: ‘Daar maakt zo’n cv van Kazim indruk’

Erik van Dam20 jan 2016, 06:14
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2016, 06:14
Advertentie

Colin Kazim-Richards werd maandag door Feyenoord geschorst. Tot 1 februari is de Turkse Engelsman niet welkom bij de club, omdat hij dreigende taal uitsloeg naar journalist Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad. De kans is reëel dat Feyenoord deze transferperiode afscheid wil nemen van Kazim, al is de vraag waar hij naartoe zou moeten. De ‘kenners’ menen dat een bestemming in de uithoek van Europa of ver daarbuiten het meest voor de hand liggend is in de situatie van Kazim.

voetbalzone

Stan Valckx, die als technisch directeur werkte in Nederland, Polen China zegt dat Kazims reputatie voor veel clubs in het buitenland geen reden zal zijn om hem niet aan te trekken. “Die zien dit dingen hoogstwaarschijnlijk als akkefietjes”, weet de oud-verdediger. Hij zegt dat het niet ongebruikelijk is dat de verkopende partij in dit geval een commissie in het vooruitzicht stelt aan de speler en zaakwaarnemer, om de zaak te bespoedigen.

Leo Beenhakker maakte ook het nodige mee in zijn lange trainersloopbaan en heeft gezien hoe het de laatste tijd escaleerde met Kazim-Richards. Don Leo vermoedt dat het Feyenoord wel lukt om de aanvaller te slijten. “Die gasten willen uiteindelijk allemaal toch graag doen wat ze het liefste doen: voetballen. Na een gesprek probeer je hem of in de markt te zetten of een deal te sluiten door zijn contract af te kopen.”

Valckx gelooft niet dat Kazim-Richards elders in Nederland of in een omringend land in Europa aan de slag zal gaan, wanneer hij Feyenoord de rug toekeert. Een bestemming als Turkije, Azië of het Midden-Oosten zou een stuk logischer zijn, denkt hij. “Daar maakt zo’n cv van Kazim indruk en betalen ze het salaris dat hij nu op papier krijgt gewoon netto uit”, weet Valckx. In de zomer was Kazim-Richards al bezig met een transfer naar het Midden-Oosten, maar het kwam er uiteindelijk niet van.

Bezig met laden …