Speech Evra geheim achter zege, Benzema tast in het duister

Erik van Dam11 sep 2013, 08:18
Laatst bijgewerkt: 11 sep 2013, 08:18

Frankrijk boekte dinsdagavond een belangrijke zege in Groep I van de WK-kwalificatiereeks. Les Bleus begonnen slecht op bezoek bij Wit-Rusland, maar boekten toch een 2-4 overwinning. Daarmee houdt men nog kans op rechtstreekse plaatsing voor het toernooi van volgend jaar zomer. Patrice Evra speelde een belangrijke rol in de overwinning in Gomel.

/

Bij rust stond Wit-Rusland nog met 1-0 voor dankzij Egor Filipenko. Na rust maakte Frankrijk echter liefst vier doelpunten en Franck Ribéry maakte er twee van de vier. Volgens Scarface moet echter niet hij, maar Patrice Evra bedankt worden voor het veiligstellen van de punten. “Het was een vreemde wedstrijd, zeker bij rust. Maar toen gaf Pat een geweldige speech in de kleedkamer”, onthult Ribéry. “Die speech was goed voor iedereen.”

Frankrijk kwam herboren uit de kleedkamer en liep via Ribéry, Samir Nasri en Paul Pogba uit naar een riante zege. Karim Benzema kwam niet in actie: hij staat al droog sinds de voorbereiding op het EK 2012 en moest nu zijn plek afstaan. “Ik heb besloten hem niet op te stellen. We zien wel hoe dat in de toekomst is”, was het enige dat bondscoach Didier Deschamps erover wenste te zeggen.

Olivier Giroud mocht wel spelen. “Hij scoorde niet, maar hij speelde wel goed en zorgde voor actie en onrust”, maakte Deschamps tevreden duidelijk. “En bovendien verdedigde hij ruimschoots mee, hij was erg goed.” Ondanks alle lofuitingen was er ook een nieuw, negatief record voor het Franse nationale team. Voor rust werd de grens doorbroken van 500 minuten zonder doelpunt en dat was een ‘verbetering’ van een record uit de jaren twintig van de vorige eeuw.