voetbalzone

Spel is op de wagen: Ajax verwacht nog geen belletje na bod van 93 miljoen

Tom Rofekamp15 jun 2023, 12:26
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2023, 12:26
Advertentie

Arsenal heeft de eerste stap gezet in het aantrekken van Declan Rice. Volgens The Athletic hebben the Gunners een openingsbod bij West Ham United neergelegd, dat naar verluidt 93 miljoen euro exclusief bonussen bedraagt. Sky Sports weet echter dat het al is afgeslagen. Edson Álvarez, die in beeld is als Rice' vervanger, hoeft dus voorlopig nog geen belletje te verwachten van West Ham.

De komst van Rice geldt als absolute transferprioriteit in het Emirates Stadium. The Guardian meldde al dat Arsenal voornemens was 105 miljoen euro te betalen voor de Engelsman, waarbij het bedrag middels bonussen nog met 10 miljoen kon oplopen. Het daadwerkelijke openingsbod blijkt dus iets lager te liggen. Alsnog zou Rice daarmee een ingaand transferrecord breken bij Arsenal, een record dat nu nog op naam staat van de geflopte Nicolas Pépé. In 2019 kwam de Ivoriaan voor 85 miljoen euro over van Lille OSC.

Rice wil graag in Londen blijven wonen en dus lijkt een transfer nog altijd aannemelijk. Ook Manchester City blijft in de race voor zijn handtekening. The Athletic schrijft dat de treblewinnaar 'actief bezig is met een eigen benadering', al blijven details daarvan uit. Het eveneens geïnteresseerde Bayern München haakte eerder al af vanwege het torenhoge prijskaartje van de 41-voudig international.

West Ham heeft zich ondertussen allang neergelegd bij een vertrek van zijn oogappel. The Hammers zijn druk bezig met een opvolger, waarbij Álvarez als een van de voornaamste kandidaten geldt. De Ajacied kost volgens BILD een slordige 45 miljoen euro, een bedrag dat geen obstakels vormt voor de financieel welvarende Hammers. Borussia Dortmund, de club waar Álvarez eerst naar onderweg leek, hikt daar meer tegenaan. West Ham kan Álvarez ook een hoger salaris bieden.


Bezig met laden …