voetbalzone

Speler Luton Town staat voor ongekende statistiek na contractverlenging

Tom Rofekamp10 jul 2023, 16:04
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2023, 16:04
Advertentie

Pelly-Ruddock Mpanzu kan komend seizoen geschiedenis schrijven. Als de middenvelder van Luton Town minuten maakt in de Premier League, wordt hij de eerste speler die de vijf hoogste Engelse competities heeft gespeeld namens dezelfde club. Dat is mogelijk omdat Luton zijn aflopende contract met twee jaar heeft verlengd.

De 29-jarige Mpanzu kwam in 2014 naar Luton, dat toen nog op het vijfde niveau van Engeland uitkwam. Sindsdien klommen the Hatters gestaag op. In 2014 promoveerde Luton nog naar de League Two, om minder dan tien jaar later in de finale van de Championship-play-offs te staan. Daarin was de club na strafschoppen te sterk voor Coventry City.

Luton gaat zo voor het eerst in de clubgeschiedenis Premier League-voetbal spelen. Dat gaat het doen mét Mpanzu. De Congolees international had ook vorig seizoen weer zijn waarde, door over alle competities in dertig officiële optredens in actie te komen. Mpanzu speelde sinds 2014 al 367 duels voor Luton. Daarin was hij 23 maal trefzeker en gaf hij 34 assists.

Luton houdt zich tot nog toe redelijk gedeisd op de transfermarkt. De promovendus betaalde alleen nog voor Mads Andersen (onbekend bedrag, komt van Barnsley), terwijl Chiedozie Ogbene transfervrij overgenomen werd van Rotherham United. Van mede-promovendi Burnley en Sheffield United is alleen eerstgenoemde bedrijvig te noemen. Sheffield haalde nog geen enkele speler; Burnley gaf al meer dan 23 miljoen euro uit.

Bezig met laden …