voetbalzone

Speler van Ajax is plotseling top target van VfL Bochum: ‘Beide partijen willen’

Mart van Mourik09 aug 2024, 10:41
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2024, 12:27
Advertentie

VfL Bochum hoopt spoedig zaken te kunnen doen met Ajax, zo meldt Florian Plettenberg vrijdag. De Bundesliga-club wil Jakov Medic graag overnemen van de Amsterdammers en de verdediger is zelfs al gebombardeerd tot top target.

De gesprekken tussen de betrokken partijen zijn al in volle gang en volgens de berichtgeving zou Medic zelf ook graag de overstap maken naar Bochum.

De 25-jarige verdediger beschikt in Amsterdam nog over een verbintenis die doorloopt tot medio 2028. Hoewel alle stakeholders graag een transfer zien, is een definitieve deal nog afhankelijk van de verkoop van Bochum-verdediger Bernardo. Meerdere clubs zijn geïnteresseerd in de Braziliaan.

Medic werd een jaar geleden door Sven Mislintat voor drie miljoen euro van FC St. Pauli naar Ajax gehaald, maar bleek totaal niet te voldoen. De Kroaat speelde tien officiële wedstrijden, maar komt al tijden niet meer in de plannen van de club voor. Hij zat donderdag wel op de bank bij de Europa League-voorrondewedstrijd tegen Panathinaikos.

Ajax zit in financiële problemen en moet eerst spelers kwijtraken voordat er nieuwe gehaald kunnen worden. Door afscheid te nemen van Medic kan Ajax de komst van Rugani afronden. De dertigjarige verdediger zal een jaar gehuurd worden van Juventus.

Met Rugani hoopt Ajax de broodnodige ervaring aan de defensie toe te voegen. De Italiaan werd door trainer en landgenoot Francesco Farioli hoogst persoonlijk overtuigd van een tijdelijke stap naar Amsterdam. Ajax krijgt geen optie tot koop voor Rugani.

Bochum is niet de enige club die zich heeft gemeld voor Medic, want ook Hamburger SV zou de stopper graag overnemen. De Italiaanse journalist Marco Conterio zei donderdag dat Medic al dicht bij een vertrek naar Hamburg zou zijn, maar door de concrete interesse van Bochum kan de situatie dus nog veranderen.

Bezig met laden …