voetbalzone

'Speler van Amerika heeft vaak hogere transferwaarde dan een Scandinaviër'

Bart Kruyt17 okt 2013, 17:46
Laatst bijgewerkt: 17 okt 2013, 17:46
Advertentie
/

Aron Jóhannsson werd geboren in de Verenigde Staten, maar verhuisde al snel naar IJsland en kwam voor de nationale jeugdselecties van dit land uit. De spits zei zich ook een IJslander te voelen, maar koos uiteindelijk toch voor een interlandloopbaan bij Amerika, dat meer kans maakt op deelname aan WK's. Earnest Stewart, zelf een Amerikaan, denkt dat de keuze goed kan uitpakken voor AZ.

De technisch directeur vertelt op de website van de Alkmaarders dat hij verwacht nu meer te kunnen vragen voor Jóhannsson, die nog een contract tot medio 2017 heeft bij AZ. "Het gekke is dat een international van Amerika of een Zuid-Amerikaans land vaak een hogere transferwaarde heeft dan een Scandinavische speler", legt Stewart uit. "Dat is een apart fenomeen."

Het vele reizen kan volgens Stewart wel nadelig zijn voor AZ, maar hij blijft liever positief: "Zijn kansen op het spelen van een WK zijn nu groter geworden. Dat is zowel voor hemzelf als voor AZ prima. De naam AZ Alkmaar op een WK is goede reclame voor de club", meent de directeur. Amerika heeft zich al geplaatst voor het WK van 2014; IJsland zit in de play-offs.

Bezig met laden …