voetbalzone

Speler waarschuwt arbiter voor dode mol op het veld en krijgt geel

Bart Kruyt06 okt 2010, 09:25
Laatst bijgewerkt: 06 okt 2010, 09:25
Advertentie

Sean Williams zal in de volgende wedstrijden wel zijn mond houden tegen de arbitrage. De aanvaller van Cradley Town, uitkomend in de semi-profcompetitie Midland Football Alliance, zag in de thuiswedstrijd tegen Shawbury United een dode mol op het veld liggen. Toen hij de aandacht van de scheidsrechter vroeg, kreeg hij echter een gele kaart voorgehouden.

De arbiter van dienst dacht dat Williams protesteerde wegens een twijfelachtige buitenspelsituatie, waar even hiervoor voor was gefloten. "Ik kon mijn ogen niet geloven", zei Williams na afloop tegenover SportsGrid. "Het enige wat ik probeerde was hem de mol te laten zien, maar hij wilde niet luisteren en zei alleen maar dat ik weg moest gaan. Zelfs de supporters en de coach van de tegenpartij zeiden dat de scheidsrechter een fout maakte."

Het dode dier werd van het veld verwijderd, maar toch kwam de leidsman pas na afloop van de eerste helft achter de goede bedoelingen van de speler. Hij bood Williams zijn excuses aan, maar kon de gegeven gele kaart niet meer intrekken, waardoor de aanvaller uiteindelijk toch een boete moest betalen. Een troost voor Williams was dat zijn ploeg de wedstrijd won met 8-2.

Bezig met laden …