voetbalzone

Spelers Charleroi krijgen zwijgen opgelegd door bestuur

Matthijs van Laar26 nov 2009, 12:27
Laatst bijgewerkt: 26 nov 2009, 12:27
Advertentie

De voetballers van Charleroi hebben een spreekverbod opgelegd gekregen door het bestuur van de Belgische club. Aanleiding voor de maatregel is de forse 4-1 nederlaag tegen Excelsior Moeskroen afgelopen weekend en het feit dat het bij Charleroi het hele seizoen al rommelt: de ploeg vecht tegen degradatie en trainer Stéphane Demol nam een maand geleden ontslag.

Om weg te komen bij de onderste plaatsen in de Jupiler Pro League was het treffen met Excelsior van cruciaal belang; de club uit Moeskroen stond voor aanvang van het duel in punten gelijk met Charleroi, maar vond door de zege aansluiting bij de onderste middenmoot. Charleroi bleef door het verlies steken op veertien punten en de veertiende plek op de ranglijst, met slechts SC Lokeren en SV Roeselaere onder zich.

De aanhoudende kritiek deed het clubbestuur daarom besluiten een zwijgplicht voor de spelers in te stellen. De beleidsbepalers hopen daarmee dat de rust terugkeert en dat de selectie zich optimaal kan voorbereiden op de loodzware uitwedstrijd bij runner-up Club Brugge, aanstaande zaterdag. In dat duel mist Charleroi door blessures en schorsingen diverse spelers.

Bezig met laden …